måndag 30 november 2009







Härvorna var turkosa innan de kom i mitt färgbad. Det limegröna till vänster är "bössilke" som bla innehåller rester av trasiga maskar o skall rensas innan man kardar den. Skitäcklig i vått tillstånd med underbar färg. Mellanbilden är en liten härva som blev super fin i färgen. Jag ska köpa samma kamera som Anna så jag kan ta bättre närbilder men tills dess får detta duga.







puppa utan mask
Ovan är olika former av silke förutom alpacka som varit grå o tråkig o nu är glöggfärgad inför Johannas julkalander

söndag 29 november 2009

utflyktsdag

Idag har vi haft bil o vi var då bla på Netto o köpte en symaskin :Singer 2250 som är perfekt för mina få ändamål. Min gamla är ca 30 år o funkar inte riktigt som den ska. Visst kan man ta den till reparatör men nu orkar jag inte en gång till. Min nya fina inköptes alltså på Netto i Länsmansgården. Prima butik Priset? Hela 999 kr. På Pricerunner finns den billigaste fr
ån ca 1400...
I fredags shopade vi oxå loss på http://bagaren och kocken.se o köpte en RÖD Kitchen Aid hushållsmaskin. Den invigde maken i går med lussebak medan jag var på silksefärgningskurs på Blå Stället. Ljuvliga färger o nyanser som snart kommer att lysa upp denna sida. Det enda jag verkligen äcklades av var att göra rent silkesbös från maskbitar-rester som fördelats i silket. Gu va äckligt. Dessutom blött. Jag vet jú att det är bäst att tesa när fibern är blöt men denna gång gick det inte fullt ut. Tröttsam men rolig dag. La mig utmattad (fortfarande förkyld o hängig kl halv åtta). Tillbaka till idag så var vi sedan på Gunnebo Slott i Mölndal o fick med oss lite roliga saker hem som kanelskorpor, Gunnebos egen surdegsgrund o några julklappar. Det som för en stickare som mig fanns att inhandla om man vill var material i ekoullgarn samt mönster till Gunnebosjalen för 495 kr tror jag. De behöver ju alla pengar som kan dras in till fina odlingar mm. I eftermiddag har jag suttit o spunnit på min minsta slända i metall med silket som färgats som finns i rutor som man drar loss en i taget.O så tunt o fint det blir. Några torra kokonger kom med hem i går oxå med tack o lov döda maskar i. Kokongerna kan användas som miniskallra om man är lagd åt det hållet....

onsdag 25 november 2009

fortsättning

Resten av oss fick oxå hosta o snuva. Har inte orkat sticka så mycket men två par julklappsstrumpor är klara. Stickcafeerna fick oxå vara men på lördag ska jag till Blå stället o lära mig färga silke. Det blir nog kul tror jag.

onsdag 18 november 2009

en hemmadag

Sonen är sjuk på fjärde dagen med ngt som började med konstig skrällhosta bara sådär. Övergick till kräkningar ggr 5 i måndags o tillslut i jättehög feber, 39.8 i går med snorighet o samma skrällhosta som kom tillbaka. "alla" säger svininfluensa men sak samma: sjuk är han. Dock ngt piggare just nu vilket är skönt för oss båda. Det som till viss del är skönt med ett äldre barn (han går i fyran) är han kan tala om hur han mår. Sen kan ju vi föräldrar göra lite annat. Sticka till exempel bredvid honom i soffan. Håller just nu på med lovikastrumpa nr två till svärfar. Nu vill sonen ha lunch. Friskhetstecken som gillas skarpt.

måndag 16 november 2009

Tävling hos Anna

http://www.garndrommar.se/2009/11/14/tavling
Här kan ni vara med på tävling om ni vill. Klart att jag vill vinna! Underbart garn

lördag 14 november 2009

på gång

Till vänster syns den bohusmössa jag började på nyss.
Rundsticka nr 2 o 205 m mestadels.


Väldigt pilligt o väldigt svårt att göra rätt om man inte har dagsljus OCH stark lampa. Nyanserna ligger så nära varandra att det nästan är omöjligt att se skillnad. Men roligt är det. Jag köpte ett kit för mössa o halsduk som kallas Gotiskt mönster i rosa som man kan hitta hos underbara Solsilke här i Göteborg o på nätet. Ska länka senare dit. Däremot har jag kommit på att tom mitt tålamod gällande pill är nått med denna form av stickning, så ngn tröja lär det inte bli innan pensionen. Säger jag nu. Fler av er vet att sånt har jag sagt förr o ändrat mig: Jag kommer ALDRIG att spinna mitt garn! Nu har jag flera sländor, ull samt en underbar spinnrock. Jag kommer ALDRIG att färga mitt garn! Harkel harkel. Nästa helg ska jag på kurs i att färga silke (som sen -harkel- ska spinnas). Detta är dessutom min andra kurs i detta magiska hantverk. Skönt att man kan o vågar ändra sig.


Till höger ser ni mina båda underbara lovikasockar i Järbos raggigarn som tydligen gjorts med tanke på julen. Svärmor ska få dessa o svärfar ett par med grönt som bas. Jag använder st 4.5 o mönster är gratis på Järbogarns hemsida. De kallas just för lovikastrumpor o är stickade i vitt där. En strumpa blir färdig på två dagar för mig. På buss/spårvagn samt framför tvn.


I gårkväll var vi på säsongsavslutning på sonens segelklubb o under bildvisningen som var ca en halvtimme satt jag o stickade i mörkret. Så lätt är det o nej-jag missade inte de flertalet underbara bilder (naturligtvis) på sonen i segelbåt.

I onsdags var jag på stickkafe på Karmagarn. Denna kväll kom jag inte hem med garn el dyl utan två burkar surdeg samt två smycket från en kvinna som gör sånt. Kul. Degarna ska matas på söndagar o hals-o armbanden åkte på direkt.


söndag 8 november 2009

"Gör du inget annat än stickar?"






Frågan kom häromdagen på jobbet o det är ju inte första gången. Direkt svarade jag att jag diskar, lagar mat, hjälper till med läxor.....


Men varför i hundan kom det så direkt att jag måste försvara mig? Är det ff det där med förspilld kvinnokraft eller att det är en "hobby"? Kan det vara så enkelt att det tom kan vara lite avundsjuka på att man kan ha en hobby man kan ha hemma? Jag behöver inte gå iväg till ett gym eller simhall o då behöver jag dessutom inte komma i försvarsställning för det är naturligt. Om man är fritidsfiskare (känn på ordet), så är man ute eller så sitter man hemma o binder flugor t ex. Men att bara sitta o sticka.......DET tänker jag fortsätta med OCH ta "bara"en promenad!
Nog om det. På bilderna ses mitt senaste alster. Ett par muddar i garn som jag köpte för att pröva på, härom helgen. Underbart garn måste jag säga, förutom att virka i. Det är fyrtrådigt o om man inte passar väldigt noga kan man bara få med sig en av dom i en luftmaska

Tråkigt skuggmönster som livats upp med tumme o picokanter. ViKanGarn.

Här finns oxå mitt senaste tillskott från Stickfrossa. Underbar höstgul. Vill ha mera av denna sort. Det är en alltiallopåse som är perfekt för mina behov. Ja man vet ju att perfekt är Annas mellannamn....

Nu skall jag börja å¨min bohusstickning: En mössa till dottern som heter Gotiskt mönster i rosa.

söndag 1 november 2009

Färdiga (eller nästan) alster plus köpegrej

Underbara lovikavantar i Kampes ullgarn.
En av två muddar i ViKanGarn.se. Köpt som provapåkit på Kviberg förra lördagen.
Stickfrossavantar i Kuregeon sock. Fina blir de onekligen.

http://stickfrossabags.blogspot.com/Här jag en underbar sländväska som är mer lila än bilden vill visa. Fin är den som alla Annas saker.
Nu ska jag virka färdigt Annavanten så jag kan ha på den i morgon. Eller ska jag ta lovikavantar eller...... hm